Skoči na glavno vsebino

Pregled zabojnikov

Če menite, da ločujete pravilno, in želite biti za to nagrajeni, se prijavite za pregled zabojnika za mešane komunalne odpadke.

 

Vsak, ki bo v zabojniku za mešane komunalne odpadke imel pravilno ločenih več kot 90 % vseh odpadkov, prejme nagrado!

 

Prijavite se lahko na telefon 04/578 05 12 ali prek elektronske pošte ....

 

pregled zabojnika mesani komunalni odpadki

 

Z ločenim zbiranjem odpadkov, kjer gospodinjstva vse vrste odpadkov (embalažo, steklo, papir, biološke odpadke) zbiramo ločeno od mešanih komunalnih odpadkov, prispevamo k čistemu okolju in poskrbimo, da se tudi prihodnje generacije ne bodo zadušile v smeteh. Preprečevanje nastajanja, ponovna uporaba in ločevanje odpadkov so pomembni elementi za ohranjanje naravnih virov in našega edinega planeta. Zato ideja, da bi vse odpadke tlačili v eno vrečo, ne pride v poštev.

 

Z nagrado vas želimo spodbuditi k vestnemu ločevanju in vas hkrati naučiti, kako se pravilno ločuje, saj k pravilni izbiri zabojnika vpliva tudi poznavanje zabojnikov ter kaj sodi vanje in kaj ne.

 

Mediana je v anketi preverjala znanja pravilnega ločevanja in ugotovila, da bi kar nekaj Slovencev odvrglo tetrapak in papirnate robčke v zabojnik za papir, žarnice med steklo ali nevarne odpadke, aluminijasto folijo pa v zabojnik za mešane komunalne odpadke.

 

S pregledom zabojnika bo vsak pridobil nekaj: tisti z največ osveščenosti praktične nagrade, preostali pa izkušnje in napotke, da bo njihov zabojnik za mešane komunalne odpadke postal okolju prijaznejši … in prazen.

 

 Največji izziv ni reševanje sveta, ampak prebuditi človeško zavest. Rešitev potrebujejo ljudje, ne planet. (Xiuhtezcatl Martinez)

Na vrh