Skoči na glavno vsebino

Aktualne novice

4.11.2023: Urejena začasna prevezava in oskrba s pitno vodo - Podhom in Sp. Gorje-Poljane, zahvala

Komunalno podjetje Infrastruktura Bled d.o.o. obvešča uporabnike pitne vode, da je bila urejena začasna prevezava čez "Rokov most". Oskrba s pitno vodo za območje dela Podhoma in Sp.Gorje-Poljane, na naslednjih naslovih:

- Podhom hiš. št.: 53-55c, 63, 63c, 64-71

- Spodnje Gorje hiš. št.: 134-135, 147-161a

je urejena.

 

Včeraj zvečer okrog 19. ure je narasla reka Radovna odtrgala Rokov most in skupaj z njim tudi javni vodovod. Glede na nastalo situacijo smo organizirali svoje dežurne vodovodarje in pristopili k iskanju rešitev. Rešitvi sta bili dve, pri čemer smo kljub večjemu tveganju izbrali končno boljšo. Tako je v nočnih urah današnjega dne sodelavcem Infrastrukture s pomočjo nekaterih drugih udeleženih uspelo narediti začasno prevezavo vodovoda z gasilskimi cevmi po zraku nad reko Radovno.

 

Velika zahvala za vso pomoč in podporo na lokaciji gre:

- PGD Podhom, za osvetlitev, črpanje vode, pomoč pri prevezavi,

PGD Gorje, za dovoz vode in polnitev vodovodnega sistema na Poljanah

Klemenu Ambrožič (Klemen Kraigher s.p.) za gradbena dela z bagrom in seveda

- sodelavcem Infrastrukture (Andrej, Rok, Borut, Matic, Štefan),

ki so začasno prevezavo, in s tem oskrbo s pitno vodo, v rekordno kratkem času izvedli.

 

Še posebna zahvala gre sodelavcu Infrastrukture Bled d.o.o. Borutu Škarji, ki se je včeraj zvečer brez pomislekov odzval in prišel na teren pomagat, plezal po drevesih nad strugo »podivjane« reke Radovne, žagal veje, napenjal vrv in vodovodne cevi, kljub temu, da je vedel, da že pol leta čaka in trenira tudi za današnji maratonski tek Obala Ultra trail 65 km v Izoli. Upamo da mu težko delo do sredine noči ni pobralo vseh moči in želimo veliko uspeha na novi preizkušnji.

 

Zavedamo se, da je intervencija lahko uspela samo s skupnimi močmi. Zato še enkrat iskrena HVALA vsem, tudi uporabnikom, ki ste potrpeli v času, ko ste bili brez oskrbe s pitno vodo.

 

 

Prijavite se na SMS obveščanje ob izrednih dogodkih na vodovodu:

 

 Arhiv novic
Na vrh