Skoči na glavno vsebino

Prijava na e-račun

E-račun je vse bolj uveljavljen način poslovanja prek sodobnih bančnih poti. Je brezplačen, preprost za uporabo in okolju prijazen. Tudi Infrastruktura Bled d.o.o. omogoča izdajo računov v elektronski obliki, kar pomeni, da se uporabniki e-pošte namesto papirnatega računa lahko odločite za prejem računov v obliki PDF v vaš e-poštni predal, uporabniki spletne banke pa neposredno v vašo spletno banko.

 

E-računi v celoti nadomeščajo račune v papirni obliki, saj so elektronsko podpisani s kvalificiranim digitalnim potrdilom izdajatelja. Elektronski podpis zagotavlja pristnost podatkov na e-računu.

 

Uporabniki, ki svoje obveznosti poravnavate prek neposrednih bremenitev SEPA (trajniki), namesto papirne oblike računa lahko izberete račun v obliki  PDF in ga prejmete v vašo e-pošto. Možnosti neposrednih bremenitev in e-računa se izključujeta, zato se uprobaniki, ki želite uprabljati trajnike, ne prijavite na e-račun, temveč na prejemanje PDF računa.

 

Prijava na e-račun v vaši spletni banki

Klasično prejemanje računov za opravljene komunalne storitve podjetja Infrastruktura Bled d.o.o. nadomestite z e-računi tako, da se prijavite na e-račun v vaši spletni banki.

 

Pri tem boste morali v obrazec vnesti nekaj podatkov izdajatelja računa: 

  • naziv podjetja: Infrastruktura Bled d.o.o.
  • davčna številka: 87091712
  • ID referenca izdajatelja: 13-mestna sklicna številka vašega zadnjega prejetega računa za komunalne storitve, ki je navedena na levi strani računa (označeno z modro na sliki spodaj)

Eračun navodilo

 

Prijava na e-račun v obliki PDF

V kolikor nimate spletne banke oziroma vaša banka ne omogoča prejemanja e-računov, pa bi kljub temu želeli poslovati okolju prijazno, elektronski račun v obliki PDF lahko prejemate na vaš elektronski naslov. V tem primeru nam sporočite vaš e-poštni naslov in 13-mestno sklicno številko zadnjega prejetega računa za komunalne storitve, ki je navedena na levi strani računa (označeno z modro na sliki spodaj) prek prijavnega obrazca spodaj.

 

Prednosti e-računa: prijazno do okolja, udobno za uporabnike

  • Prijava na e-račun poteka neposredno prek vaše spletne banke.
  • E-račun prejmete neposredno v vašo spletno banko.
  • Postopek plačila je manj zapleten, saj se plačilni nalog oblikuje samodejno iz e-računa, kar prihrani čas in zmanjša napake ročnega vnosa podatkov.
  • Uporabniki, ki svoje obveznosti poravnavate prek neposrednih bremenitev SEPA, namesto papirne oblike računa lahko izberete račun v obliki  PDF in ga prejmete v vašo e-pošto.
  • Omogoča preprosto pregledovanje prejetih e-računov in spremljanje njihovih statusov v vaši spletni banki.
  • Je ekološko naravnan, saj ne zahteva papirnate oblike računa in je torej prijazen okolju.

 

Zahvaljujemo se vam za prijavo na prejemanje računa prek elektronske poti.

 

V primeru težav nam lahko pišete na e-pošta: obracun@ibled.si ali nas pokličete na telefon 04/578 05 12 in 04/578 05 35.

 

Na vrh