Skoči na glavno vsebino

Sodelujemo v akciji zbiranja odpadnih plastenk za nov inkubator

Vseslovenski ozaveščevalno-humanitarni projekt Jaz, ti mi, za Slovenijo – stara plastenka za nov inkubator je namenjen ozaveščanju mladih o recikliranju odpadnih plastenk in krožnem gospodarstvu, hkrati pa tudi zbiranju odpadnih plastenk PET za sofinanciranje nakupa inkubatorja v porodnišnici Kranj. odpadne plastenke za nov inkubator

 

Projekt organizirata Društvo Tandem Zagorje in družba za ravnanje z odpadno embalažo Unirec v sodelovanju s programom Ekošola, Rdečim križem Slovenije in revijo Bogastvo zdravja.

 

Naše komunalno podjetje podpira projekt z brezplačnim nameščanjem zabojnikov za namensko zbiranje odpadnih plastenk pri osnovnih šolah, vrtcih in drugih vzgojno-izobraževalnih zavodih v našem lokalnem okolju, ki so pristopili k projektu. Ko so zabojniki polni, poskrbimo za njihovo brezplačno praznenje ter vodimo evidenco zbranih odpadnih plastenk.

 

Po Sloveniji bodo namreč med 22. marcem 2016, ko obeležujemo svetovni dan voda, in 22. aprilom 2016, ko je svetovni dan Zemlje, odpadne plastenke zbirali otroci in mladi v več kot 170 osnovnih in srednjih šolah, vrtcih, centrih šolskih in obšolskih dejavnosti in drugih zavodih. Sodelovali bodo v 2. državnem tekmovanju v zbiranju odpadnih plastenk in v ustvarjalno-raziskovalnem natečaju ter se potegovali za lepe nagrade, hkrati pa bodo tudi dobrodelni.

 

 

Več odpadnih plastenk kot bo zbranih, višji bo znesek od njihove prodaje, ki ga bo družba za ravnanje z odpadno embalažo Unirec namenila sofinanciranju nakupa inkubatorja v porodnišnici Kranj.

 

V projektu lahko sodelujejo tudi podjetja, obrtniki ter javne in druge ustanove, ki morajo dosledno in pravilno ločene plastenke pripeljati v najbližji Dinosov prevzemni center. Vendar pa morajo ti slediti natančnim navodilom /povezava: http://www.unirec.si/media/uploads/files/DinosovaPrevzemnaMestaInNavodilaZaZbiranje_splet.pdf

/za zbiranje in oddajo zbranih odpadnih plastenk.


Več o projektu na www.bogastvozdravja.si, www.unirec.si in FB Jaz, ti, mi za Slovenijo.

Na vrh