Skoči na glavno vsebino

Novice

Novi ekološki otoki

Novi ekološki otoki

V občini Bled sta postavljena dva nova podzemna ekološka otoka, in sicer na na Koritnem in Partizanski cesti. Na obeh lokacijah so postavljeni štirje podzemni zabojniki namenjeni ločenemu zbiranju papirja, stekla in biorazgradljivih kuhinjskih odpadkov. Z ureditvijo novih podzemnih ekoloških otokov so se odstranili obstoječi zabojniki.

 

Prav tako so bili odstranjeni ekološki otoki pri Krnici h.št. 3, v Grabčah in ekološki otok na Cesti v Vintgar. 

 

Odlaganje odpadkov je odraz okoljske ozaveščenosti, ki je najprej vidna prav v naši bližnji okolici. K bolj urejenemu izgledu naselja in varovanju okolja veliko prispeva prav vsak posameznik, s tem ko dosledno ločuje odpadke ter upošteva osnovna pravila o ravnanju z različnimi odpadki, kamor spada tudi odlaganje odpadkov na ekoloških otokih. Na ekoloških otokih se lahko odloži le odpadni papir, steklo in biorazgradljivi kuhinjski odpadki. Odlaganje ostalih odpadkov v zabojnike ali poleg zabojnikov ni dovoljeno. Za vse ostale odpadke je na voljo zbirni center na Rečiški cesti na Bledu, še uporabni izdelki pa se lahko oddajo v trgovini Centra ponovne rabe ŠKART.

 

V preteklih dneh ste po pošti dobili dopis o odstranitvi zabojnikov za mešano embalažo z ekoloških otokov. V prvem tednu aprila so bili zabojniki že umaknjeni. Prosimo vas, da novo stanje na ekoloških otokih upoštevate, saj je nepravilno odlaganje odpadkov na ekoloških otokih kaznivo, kar bomo skupaj z redarsko službo v prihodnjih mesecih poostreno nadzirali, kršitelje pa sankcionirali. Oddaja odpadkov za povzročitelje z dejavnostjo je na ekološkem otoku prepovedana.

Na vrh